28.10.2012 г.

КАТЕГОРИИ КОМУНИСТИ







  (сп. "Проглед", 17, 13 май 1942г., с. 3)


Има фабриканти на комунисти. Това са плутократите и реакционерите, които, като са изоставили народа духовно и като го изтезават материално, произвеждат комунисти. След това те насилват полицията да бие собствените им произведения.

Има агент - провокатори на комунизма. Това са школуваните и платените агенти на третия чифуто - болшевишки интернационал, които използуват условията, създадени от фабрикантите на комунисти и вербуват чрез заблуда комунисти.

Има дураци - помагащи на агент - провокаторите на комунизма. Това са несъзнателно и криво насочени хора, като бранници, легионери, които с безидейността си, с постоянното си доносничество против заблудените комунисти и с цялото си поведение будят у така наречените неутрални , както и у заблудените комунизанти, отвращение от националната работа.

И най - сетне има гумени комунистически глави. Това са такива мрачни, злобни, тъпи, едностранчиви и кощиляви мозъци, които са създадени като че ли от природата за фанатично отрицателно мислене. Всяка истина и всеки аргумент отскачат от гумената им глава. И тъй като те нямат нито чувствително сърце, нито пък инстинкти, те не само мислят, но и чувствуват отрицателно.

Тези четири категории комунисти трябва да бъдат ясно разграничавани. Ние се борим безусловно против фабрикантите на комунисти, против агент - провокаторите на комунизма, против гумените глави и против дураците - помагачите на комунизма. Но ние се борим за заблудените комунисти. Ние се борим, за да ги озарим с нашия светоглед. Ние се борим, за да спечелим третия чифутски интернационал.

Ние се борим за социално справедлива България, всред която те ще имат правда, поминък и достойно съществувание. И тогава, очистени от другите малобройни категории, българският народ ще напредва, цял и единен под слънчевия Богар, от напредък към напредък и от победа към победа!









Няма коментари:

Публикуване на коментар