26.11.2012 г.

ПОЗИВ






(преди 26 март 1940 г.)*


Българи! От 3 години зовем непрестанно да си отворите очите, за да видите накъде ни водят тези, които ви управляват. От 3 години зовем да мобилизирате волите си и да изпълните стриктно и дейно дълга си към България и към себе си лично. България има териториален и народностен идеал! Какво стана с него? Лани ви поднесоха лигаво солунско споразумение. На март 1939 г. "ликвидираха" още по-лигаво двувластните имоти из Западните покрайнини! И то в какъв момент! Жадувате за Добруджа, а Добруджа сама плаче за нас, но наместо дейност виждате грозно низкопоклонство!-България има социални поразии. Работници, селяни, занаятчии и повечето чиновници гладуват. Повечето търговци и индустриалци едва се крепят, за да не паднат в мрежите на еврейския паяк. Какво се върши обаче? Наместо работа и поминък поднасят ви се официални залъгалки!-Ето последното доказателство за това, че еврейството управлява България. От няколко дена полицията води истинска подземна война с ратничеството. Десетки и стотици арести, обиски, интернирания и други насилия над ратници! Българинът проф. Асен Кантарджиев е също интерниран! Разбира се под еврейска команда.

ВЛАСТТА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ!

Щом е така,

ТОГАВА ЩЕ БРАНИМ БЪЛГАРИТЕ ОТ ТАЗИ ВЛАСТ!

Щом водят борба срещу нас затуй, че спасяваме и изграждаме националното съзнание на българина, че укрепваме устоите на българщината, и щом за еврейска и народофронтовска угода упражняват насилия над най-жертвеготовни и съзнателни българи, щом е тъй, тогава ние още по-сърцато ще изпълняваме дълга си, ще ви разкриваме тайните на тези продавачи на български интереси, и то с лозунга:

ОТПОР СРЕЩУ ЮДЕЙСТВУВАЩИТЕ И НОВОТО БЮРОКРАТСКО ГЪРКОМАНСТВО.

РНБ

(емблема) 

* (На лицето на листа с химически молив написано: "Пръснати в неделя, 26 март., из улиците (пл. Славейков) - бел. на съставителя)


(Поппетров, Н. - "Социално наляво, национализмът-напред". С., 2009 г., с. 711) 


    

 





Няма коментари:

Публикуване на коментар