26.11.2012 г.

ПОЗИВ






(позив относно становището на ратниците по еврейския въпрос)


1938 г.


РНБ очерта в своята идейна литература всички въпроси на българския живот. Между тях ратничеството очерта съвсем кратко и еврейския въпрос. Но българските евреи, свикнали на пълна недосегаемост, сметнаха това за нещо ужасно. И с характерната за расата им истерия започнаха истински морален терор. Изпратиха делегации на високи места, инспирираха редица статии в чуждия народнофронтовски и противобългарски печат, отправиха устни заплашвания и подтикнаха плащаните от тях партизански водачи да им съставят хвалебна за еврейството книга, която изпратиха на хилядите български читалища.*

Имаме доказателства, че те ще продължат моралния си терор отвътре-чрез купени хора, а отвън-чрез международните си връзки. И то с единствената цел да подарят сервилност и малодушие на официални места у нас.

Неосведомени хора смятат, че у нас няма еврейски въпрос. Статистиката ни показва пряко само 50 000 евреи. Косвено обаче, всред други рубрики на чужденци, се намират още около 35 000 евреи. От няколко години в България се влива цяла река от евреи. България е сега единствено убежище за тях в Европа. Тя е негласната Палестина, която се колонизира с план. Осведомете се от БНБ за контингентите и компенсациите, прегледайте списъците на търговските представители, анализирайте акц.(ионерните) д.(ружества), проследете големите търгове на държавата, погледнете улиците на София на еврейски празник, наблюдавайте курортите, разпитайте търговци и индустриалци и ще видите, че 80% от стопанския ни живот е в техни ръце и че бързо окупират и останалата част. За корупцията, контрабандите и деморализацията да не говорим. Факт е, че стопанската ни независимост пропада и че ни опросяват и обхващат национално като хидра. И макар че РНБ написа за свои вътрешни цели само 8 страници, с които иска само спиране на притока от нови евреи и вземане предвид чуждото поданство на вече дошли или родени тук евреи, и макар че никой нищо не им е сторил, те нападат безогледно. Целта им е ясна. Искат да задушат свободата ни да се грижим за България. Искат и за в бъдеще да останат недосегаеми, дори когато ни унищожават. У нас може да се хули свободно всеки заслужил българин и всяка българска светиня. Но опитайте се да напишете само една критична дума за тях и ще усетите доколко са ни завладели. Ами като вземат преднина, какво ще стане нататък? Каква ще бъде съпротивителната ни сила във време на война, щом като над 1/3 от тях са чужди поданици?

Разглезени до крайност и истерични по природа, те ще продължават да заплашват нахално с международните си връзки. Но всъщност съвсем не са толкова опасни. Нека всички, които носят и формална отговорност, бъдат проницателни и не се поддават на провокации.

От РНБ


(Из Поппетров, Н. - "Социално наляво, национализмът-напред". С., 2009 г., с. 702-703)




Няма коментари:

Публикуване на коментар