9.03.2013 г.

Позив (изложение) срещу ОБМ "Бранник"






(след април 1941 г.)


Българи, погледнете "Бранник" и помислете. Българската плутокрация, от която тъкмо трябва да се отървем, си създаде "Бранник", за да я пази. Защо "Бранник" няма идеология? Защото плутокрацията няма идеология, а не смее да си каже истинските намерения! "Бранник" не е създаден за борба, а е създаден да служи на реакцията. Затова чорбаджиите на бранниците им дават мотоциклети, евтини униформи, платени разходки, надници и незаслужени бележки в училището. 

И така плутокрацията, като се вози в държавни автомобили и гори държавния бензин за ходене на пазар, на сватби, в с. Говедарци и в Чамкория (Боровец), сега учи на същите злоупотребления българските деца. Разхайтени "дружини" и други браннически "командири" тормозят училищната власт и внасят съветизма в училищата. Задължиха и полицията да служи на "Бранник" и виждате често неопитни и нахални юноши да тормозят униформени полицаи да арестуват граждани. А с това, наместо да учат децата на самостоятелност и борчество, те ги учат на натрапничество, доносничество и своеволие. 

Погледнете униформите на командирите им. Копирали са напълно офицерската униформа. Нали има закон за защита знаците на войската? Те резилят най-скъпото ни достояние - войската. Затова виждаме войници да козируват на "мними браннически офицери". Имат си бранниците и "началник на щаба". Неслужившият водач на "Бранник" получава много по-висока заплата от началник-щаба на войската. Тези "командири" карат бранничетата да полагат клетва-обет. Ние клетва трябва да даваме само във войската. Ето ви сега и друга "клетва", дадена в незрелост и по други причини, която подготвя младежта да не пази впоследствие и войнишката клетва. 

Досегашната историйка на "Бранник" е пълна с корупция, задигнати детски пари в един град, тормозени учители в друг град, наклеветяване полицаи и прокурор в трети град и пр. и пр. И наместо да приобщят с пример комунизираната младеж, те й дават възможност да се чувствува по-идеалистична! А въздействието в новоосвободена Македония? Децата там влизат мълком, както ставаха по-рано сръбски соколи, и се разочароват от България. 

Плутокрацията възложи на сервилността и на наемното бездарие да организира младежта в "Бранник". Затова толкова бездарие, папагализъм и безсрамие. Освен офицерските униформи и пр. те и много друго още крадат и подражават. Името "Бранник" те взеха от бургаския ратнически вестник "Бран". За наименованието на свои поделения взеха други ратнически думи. Бедни умом и слаби духом, така наречени млади хора плъзнаха като обществени гъсеници и пасат както духовни ценности, така и милиони народни пари. Такава е същността на "Бранник". Наблюдавайте и заключавайте!

И това, разбира се, ще си иде заедно с чорбаджиите им. Училищната ни младеж създаде вече приказката: "Една майка имала двама синове, единият бил юначен и умен, а другият бил бранник". 

От социално справедлива и национално могъща България се нуждае най-вече младото поколение. То чувствува, че ако Левски се върнеше отново между нас, той не би станал бранник, а би плюл на тази заешка организация. Само Ратничеството за напредъка на българщината ратува за идеалите и по примера на Левски, и само то ще оправи България и ще осъществи социално справедлива и национално мощна България. 

Борба.

Идем!


(В: Поппетров, Н. - "Социално наляво, национализмът - напред". С., 2009 г., с. 717-718)



Няма коментари:

Публикуване на коментар